Латвійський суд залишив гроші Юри Єнакієвського під спецконфіскацією

Латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів США, що належать Юрію Іванющенку

Про це у себе в Facebook написа заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє Depo.ua.

За його даними, 7 березня латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн доларів США, що належать Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

"Доречі, українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвіі. Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Украіні вступить в силу", - написав Єнін.

Єнін заперечує інформацію про те, що Україна втратила 5,4 млрд доларів Івнющенка."Генпрокуратура буде вдячна усім, хто володіє та готовий поділитися детальною інформацією про міфічні 5.4 млрд дол. США Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС", - написав він.

Як відомо, що 8 вересня депутат БПП Сергій Лещенко заявив, що Іванющенка втретє зняли з міжнародного розшуку.

Олігарха Іванющенка оголошували у розшук у зв'язку зі звинуваченням у привласненні, розтраті майна в особливо великих розмірах.

Водночас у вересні Генпрокуратура запевняла, що екс-регіонал Юрій Іванющенко таки перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme