Жириновський звинуватив Саакашвілі у спробі втопити його з депутатами ЛДПР

Лідер ЛДРП Володимир Жириновський звинуватив екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі в організації замаху на нього і його депутатів Держдуми

Так, Жириновський відреагував на публікацію інтерв'ю офіцера ВМС Грузії Віктора Челідзе, в якому той стверджував про підготовку замаху на лідера ЛДПР і колишнього мера Москви Юрія Лужкова начебто за наказом Саакашвілі, повідомляє Depo.ua з посиланням на Life.

За словами Жириновського, в цій розповіді є неточності. Зокрема, Лужкова на борту корабля "Акація" не було. Зате була ціла делегація з російських депутатів на чолі з лідером ЛДПР.

"На цьому судні ми вийшли в море з Сочі у напрямку до Сухумі. Тоді Абхазія юридично вважалася частиною Грузії, і Саакашвілі заборонив російським туристам там з'являтися. І він - уявляєте - віддав наказ потопити корабель з російськими депутатами", - обурився Жириновський.

Він вважає, що йдеться про підготовку замаху.

"Ми порадимося з юристами ... Його потрібно притягнути до кримінальної відповідальності за наказ потопити судно з депутатами Державної думи", - зазначив Жириновський.

Водночас сам Лужков скептично ставиться до таких заяв, повідомляють "Вести".

"Я ніколи разом з Жириновським на одному кораблі не перебував. Не вірю, щоб Саакашвілі був настільки готовий... У нього були причини ненавидіти мене, тому що я підтримував Аджарію в боротьбі проти його режиму і Аслана Абашидзе (тодішній глава Аджарії, - ред. ) мені вдалося вивести від розправи Саакашвілі. Саакашвілі - людина специфічна, від нього можна очікувати всого. По ньому плачуть психологи, лікарі. У сенсі бажань, могли бути, але не думаю, що йому б вдалося їх реалізувати – руки короткими були ", - вважає Лужков.

Нагадаємо, російські ЗМІ у 2004 році трубили, що Саакашвілі начебто наказав відкривати вогонь і топити всі судна, які спробують увійти до Абхазії в обхід Тбілісі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme