UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Луценка кажуть, що двічі блокували рахунки Саші-стоматолога

Генпрокуратура двічі блокувала банківські рахунки, відкриті на загальну суму близько 1 млрд грн, фактичним власником яких є син екс-президента України Віктора Януковича Олександр

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речник генерального прокурора Лариса Сарган, передає Depo.ua.

"Генеральною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить Олександру Януковичу. У ході досудового розслідування за клопотанням Генеральної прокуратури України протягом 2015-2016 рр. Печерським районним судом міста Києва було накладено арешт на депозитні рахунки, відкриті працівниками банку на загальну суму близько 1 млрд грн, оскільки є достатньо підстав вважати, що фактичним власником вказаних грошових коштів є О. Янукович", - зазначила вона.

Поряд із тим, додала Сарган, з кінця грудня 2016 р. деякими слідчими суддями Печерського районного суду м. Києва почали задовольнятися клопотання адвокатів та ухвалюватися суперечливі рішення щодо зняття арешту із зазначених грошових коштів у зв'язку з необґрунтованістю накладення їхніми колегами-суддями. "У деяких випадках один і той же слідчий суддя, розглядаючи однотипні клопотання адвоката протягом місяця, ухвалював різні рішення", - уточнила вона.

Тож, за словами Сарган, з метою недопущення зняття грошових коштів із накопичувальних рахунків ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", відкритих у Національному банку України, за клопотанням Генеральної прокуратури України 17.01.2017 Печерський районний суд міста Києва повторно наклав арешт на грошові кошти вказаних фізичних осіб.

"Крім того, Генеральною прокуратурою України спільно з Державною службою фінансового моніторингу зупинено фінансові операції на рахунках банків, в які були перераховані грошові кошти після зняття арештів, та подаються нові клопотання щодо арешту майна до суду", - резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Сарган заявила, що ГПУ заблокувала банківські рахунки сина екс-президента Віктора Януковича.

Печерський районний суд Києва зняв арешт з 312,5 млн грн, які надійшли в "Міжнародний інвестиційний банк" від "Всеукраїнського банку розвитку", який належить Олександрові Януковичу.

З 2014 р. на рахунках Януковича заморожено 70 млн швейцарських франків (майже 70 млн дол.).

Також в Україні ГПУ заарештувала кошти екс-президента-втікача Віктора Януковича на суму близько 127 млн дол. Держслужба фінмоніторингу своєю чергою заблокувала кошти 19 компаній-нерезидентів, які були пов'язані з оточенням колишнього президента України, на суму 1,34 млрд дол.

Екс-президент Янукович і Олександр Янукович стверджують, що у них немає банківських рахунків, грошових коштів або інших активів у Швейцарії, за винятком компанії Mako Trading ЅА, яка належить Олександру та на рахунках якої у Швейцарії є близько 1 млн швейцарських франків. Цей рахунок є прозорим і підлягає аудиторським перевіркам. Влада Швейцарії не підтвердила факту існування будь-яких інших активів президента Януковича чи Олександра Януковича у Швейцарії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme