Детективи НАБУ привезли до Молдови документи на екстрадицію Чауса, – ЗМІ

Детективи НАБУ особисто відвезли у Молдову документи для екстрадиції в Україну судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Українській правду".

"У понеділок детективи НАБУ особисто відвезли документи на екстраиційний арешт у Кишинів, в прокуратуру Молдови", - повідомили виданню у Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Водночас інші співрозмовники у правоохоронних органах зазначили, що ситуація може бути непростою. В Молдові на нього відкрили кримінальну справу, і не виключено, що Чаус попросив про політичний притулок.

"Українська правда" звернулася до прокуратури Молдови із запитом, чи просив Чаус про політичний притулок, але поки відповіді не отримала.

Нагадаємо, на початку серпня минулого року НАБУ викрило суддю Миколу Чауса на одержанні неправомірної вигоди в розмірі $ 150 тис. У нього на ділянці знайшли закопану банку з грошима.

26 січня 2017 року Солом'янський суд Києва заочно заарештував суддю Дніпровського суду столиці Миколи Чауса.

1 березня стало відомо, що Чауса затримали у Молдові. Правоохоронцям він здався сам.

2 березня суд у Кишиневі заарештував розшукуваного Україною за підозрою в отриманні великого хабара суддю Миколу Чауса на 15 діб. Напередодні його заарештували в Молдові, при цьому обрання йому запобіжного заходу у Молдові проходило у справі про порушення правил перетину кордону.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький вже прогнозував, що Чаус може попросити притулок у Молдові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme