В Генпрокуратурі підтвердили, що справи по Іванющенку все-таки тривають

Управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Юрія Іванющенка

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

Під час розслідування вказаного кримінального провадження 29.12.2014 року повідомлено про підозру колишньому народному депутату України Ю. Іванющенку у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, в сумі близько 177 млн грн під час укладання договорів між ДП "Держекоінвест" та ТОВ "Карпатибудінвест" та ч. 3 ст. 368-2 КК України за фактом отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн грн.

У даному випадку йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об'єктів соціальної сфери у Луганській області, тобто у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Тому, наразі не представляється можливим проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за вказаним фактом.

Крім того, вказаним управлінням Генпрокуратури проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Ю. Іванющенка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України.

Під час розслідування вказаного кримінального провадження 27 вересня 2016 року повідомлено про підозру Ю. Іванющенку та іншим двом особам у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ "Промринок", що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах та організації підписання, за попередньою змовою групою осіб завідомо підробленого документу.

1 березня 2017 року кримінальні провадження об'єднані в одне провадження. Досудове розслідування за вказаними фактами триває.

Прокуратура буде вживати всіх передбачених законом заходів, щоб арешти, накладені на майно підозрюваного Ю. Іванющенка були збережені в рамках подальшого розслідування об'єднаного кримінального провадження.

Нагадаємо, що 28 лютого Юрій Луценко заявляв, що Верховний Суд закрив всі справи по Юрію Іванющенку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme