У Раді хочуть запровадити хімічну кастрацію педофілів

У Верховній Раді зареєстрований проект закону №6151 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та недоторканості малолітнього (малолітньої)"

З такою ініціативою виступив член депутатської групи "Партія "Відродження" Антон Яценко, передає Depo.ua.

Законопроект пропонує примусово застосовувати у тюрмах так звану "хімічну кастрацію" до осіб, звинувачених у скоєнні після 18-річчя злочину проти статевої свободи малолітнього чи малолітньої.

Такий засіб можна використовувати лише за рішенням суду і за наявності висновку судмедекспертизи про те, що особа страждає на педофілію.

У пояснювальній записці наводиться як приклад начебто успішного досвіду з цього приводу багатьох держав - від США до Польщі, Росії і Казахстану.

"За даними Великої Британії дія урядової програми щодо надання засудженим особам (педофілам) препаратів, які пригнічують лібідо та сексуальну активність, скоротило рецидиви статевих злочинів з 40% до 5%", – зазначається в пояснювальній записці до законопроекта.

На препарат для хімічної кастрації треба витрати 127 грн на добу на одного педофіла у тюрмі (тобто 3937 грн на місяць).

Нагадаємо, що зазвичай хімічна кастрація застосовується добровільно, а не примусово, як пропонує Яценко. Тривалий експеримент проводився в Ізраїлі, де гвалтівників (не обов'язково педофілів) обстежили на рівень тестостерону. Якщо він опинявся високим, засудженому пропонувався курс уколів. Хімічна кастрація оборотна - це фактично курс лікування, коли людині знижують сексуальність. Це оборотний процес, тому засудженому можливо запропонувати альтернативне покарання: або, наприклад, 10 років позбавлення волі, або 5 років, плюс курс терапії щодо зниження рівня тестостерону. Проходити курс насильник починає в місцях позбавлення волі, і продовжує певний час під наглядом поліції і медустанов уже на волі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme