З'явилось відео затримання Насірова

За словами політтехнолога Голобуцького, співробітники НАБУ не дотримувалися процедури затримання

Український політтехнолог Олексій Голобуцький в Facebook опублікував відео затримання голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова, зняте дружиною чиновника, передає Depo.ua з посиланням на Online.ua.

"Доброзичливець, що побажав залишитися анонімним, надіслав найцікавіше відео: запис затримання голови ДФС з мобільного дружини Насірова. І питання навіть не в смажених фактах, не в пікантних ігрищах НАБУшників з перевдяганням у форму медбратів. Подивіться уважно. Представники досить специфічної держслужби при затриманні одного з топ-чиновників країни принципово не вважають за потрібне дотримуватися процедури (конкретно момент представитися за всією формою дружині затримуваного, як того вимагає закон та інструкція)", – написав Голобуцький.

Він додав: "А на них чортову купу грошей вгатили (на НАБУ, – ред.) – як раз для максимально якісного виконання ними своїх функцій, в найменших деталях дотримуючись букви і духу закону (і знання цих деталей — це вже само собою)! По суті, ми бачимо наступне: свідоме (за такої підготовки — і "випадково"?! Не смішіть мої тапочки!) формування підстав для судового оскарження затримання і в цілому для розвалу справи. Оскільки судова система — це перш за все формальності. Величезне число дрібних і великих формальностей, щоб тримати весь процес у правовому руслі незалежно від специфіки обставин, фігурантів, завдань і т. п. Отже, ще раз висновок: співробітники НАБУ своїми діями навмисно заклали основу під розвал можливого справи/ справ проти Романа Насірова. Ваші висновки збігаються з моїми?".

У свою чергу, спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький заявив, що в САП зроблять все можливе, щоб Насірову найближчим часом суд встановив запобіжний захід.

"Ми будемо приймати всі заходи, передбачені кримінально-процесуальним законом, для забезпечення проведення судового засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному сьогодні або завтра, в передбачені законом строки, у тому числі за участю підозрюваного через засоби відеозв'язку", – заявив Назар Холодницький.

Нагадаємо, за даними адвокатів, Роман Насіров пережив інфаркт прямо перед врученням підозри в причетності до "газової справи" втікача нардепа Олександра Онищенка і заподіянні державі збитків на 2 млрд грн.

Роману Насірову інкримінується стаття 364 Кримінального кодексу України — зловживання владою або службовим становищем.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme