Насіров каже, що нічого не імітує і готовий піти до суду

Відсторонений на час розслідування глава ДФС Роман Насіров заявив, що має намір з часом піти до суду та особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься міра запобіжного заходу щодо нього

Про це Насіров написав у "Фейсбуці", передає Depo.ua.

Як відомо, вранці 4 березня Насірова у присутності представників НАБУ транспортували з лікарні "Феофанія", де напередодні йому робили операцію, також повідомлялося, що в нього інфаркт. Допис у мережі з'явився до того, як близько 11:00 Насірова вивезли з "Феофанії". Під час транспортування адвокати заявляли, що підозрюваний перебуває у несвідомому стані.

"Я не збираюся ні в якому разі їздити на лікарняному візку, і не імітую захворювання. У мене достатньо власної гідності та поваги до закону, і тому я налаштований з часом піти до суду та особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься міра запобіжного заходу щодо мене. Також у подальшому я публічно доведу безпідставність та абсурдність звинувачень, в тому числі - і в суді. Коли саме, - це залежить від лікарів, сподіваюся, їм вдасться за короткий час завершити реабілітацію, і тоді я зможу фахово в суді публічно розгромити усі надумані звинувачення", - заявив Насіров.

"Не робіть з мене цапа-відбувайла. Я - патріот України, .... я нікуди не збирався тікати, і не робитиму цього в майбутньому", - додав він.

Насіров додав, що в нього "важка робота" і він "працював на межі": "Прикро, що організм не витримав раптового психологічного тиску".

Також він зауважив, що підозра, висунута йому, буде "розбита вщент" та висловив сподівання, що "чесна людина має змогу захистити себе в суді".

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ДФС Роману Насірову повідомлення про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України - "зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки". За даними САП, йдеться про збитки на 2 млрд грн. У НАБУ заявляли, що Насіров затриманий у Феофанії під час проведення обшуку у рамках розслідування газової справи".

Водночас, за даними нардепа Андрія Журжія, у голови ДФС стався інфаркт ще до затримання. Однак 3 березня голова НАБУ Артем Ситник наголосив на абсолютній законності затримання і врученян підозри Насірову. І додав, що не має інформації про намір Насірова тікати.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015 - 2016 років в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme