UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Клімкін подякував парламенту Португалії за визнання Голодомору геноцидом українців

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував парламенту Португалії за визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом

Про це Клімкін написав у "Твітері", передає Depo.ua.

"Вдячні Асамблеї Республіки Португалія за визнання геноцидом в Україні подій 1932-1933 років і за вшанування пам'яті жертв Голодомору", - написав Клімкін.

Нагадаємо, що раніше парламент Португалії визнав Голодомор 1932-1933 років в Україні геноцидом українського народу.

В Україні Голодомор 1932-1933 років вважають геноцидом українського народу, організованим керівництвом ВКП(б) і урядом СРСР в 1932-1933 роках шляхом створення штучного масового голоду, який призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української РСР та Кубані, переважну більшість населення якої становили українці.

Голодомор в Україні 1932-1933 років офіційно визнали геноцидом українського народу такі країни: Австралія, Грузія, Еквадор, Естонія, Канада, Колумбія, Латвія, Литва, Мексика, Парагвай, Перу, Польща та Угорщина. Деякі держави засудили Голодомор як акт знищення людства в офіційних зверненнях. Це Андорра, Аргентина, Бразилія, Ватикан, Іспанія, Італія, Словаччина, США, Чехія, Чилі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme