Луценко: Екс-керівнику ДУС оберуть запобіжний захід

У кримінальному провадженні за фактом заволодіння колишнім президентом України Віктором Януковичем державним комплексом відпочинку Пуща-Водиця урочища Межигір'я повідомлено про підозру екс-керівникові Державного управління справами Ігорю Тарасюку

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко у "Фейсбуці", передає Depo.ua

У Тарасюка також провели обшуки і вилучили за місцем проживання мільйон євро, золото, документацію та інші речі, пов'язані зі слідством.

"Сьогодні В. Тарасюку буде обрано запобіжний захід", - уточнив Луценко.

Генпрокурор нагадав, що управлінням з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями Генпрокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Януковича, його сина Віктора, екс-глави Міненерговугілля Едуарда Ставицького за фактами створення та діяльності злочинної організації та заволодінні в її складі державним майном - комплексом відпочинку Пуща-Водиця урочища "Межигір'я загальною вартістю 540 млн. грн.

Нагадаємо, 30 січня, Печерський райсуд Києва виніс рішення про затримання колишнього президента України Віктора Януковича, який переховується після втечі з країни на території Росії у справі про заволодіння Межигір'ям.

У червні 2015 року ГПУ склала письмові повідомлення про підозру колишньому президенту Віктору Януковичу, директору Медінвесттрейда Геннадію Герасименкові, директору Танталіту Павлу Литовченку в заволодінні державним майном.

На будівництво окремих об'єктів у резиденції Межигір'я, що належала екс-президенту України Віктору Януковичу, витратили понад 1 млрд грн. Вражаючі масштаби корупції і розкоші спровокували інтерес до Межигір'я в екскурсійних цілях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme