UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Bellingcat опублікувала нові дані про роль "Хмурого" в авіакатастрофі MH17

Міжнародна незалежна розслідувальна група Bellingcat опублікувала нову доповідь про російськго офіцера, відомого під позивним "Хмурий", який за її даними, відповідав за доставку в Донецьку область ракетного комплексу "Бук"

Bellingcat опублікувала нові дані про ро…

У новій доповіді говориться, що деякі телефонні розмови "Хмурого" були перехоплені і опубліковані Службою безпеки України (СБУ). В СБУ цю людину називали заступником Ігоря Стрєлкова з розвідки, передає Depo.ua.

В цих розмовах з "Хмурим" погоджують місце, де потрібно розмістити ракетну установку "Бук", яка прибула в Донецьку область разом з екіпажем. При цьому із записів не стає однозначно ясно, чи була вона привезена з Росії.

У наступних розмовах "Хмурий" керує перекиданням комплексу під селище Первомайське, а в останній, п'ятому записі, зробленого 17 липня, стверджує, що з її допомогою вдалося збити український штурмовик Су-25.

Насправді Україна в той день не втратила жодного літака. Єдиним літаком, що розбився в зоні військового конфлікту, став цивільний лайнер авіакомпанії Malaysian Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Нагадаємо, 16 лютого Bellingcat назвав російського офіцера, що відповідав за перевезення "Бука", з якого збили "Боїнг".

Російський генерал-майор Сергій Дубинський, відомий в "ДНР" як "Хмурий", повністю заперечує свою причетність до трагедії

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme