Прем'єр Японії пообіцяв Парубію підтримку санкцій проти Росії до виконання "Мінська"

Санкції проти Росії мають діяти до повного виконання Мінських угод

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе на зустрічі з головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм, який перебуває з робочим візитом у Японії, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу парламенту.

"Санкції проти Росії, які підтримала Японія разом з іншими країнами "Великої сімки", не можуть бути зняті до повного виконання Мінських домовленостей", - сказав японський прем'єр.

Голова Верховної Ради подякував за підтримку Японією територіальної цілісності України і системи санкцій проти Росії, за підтримку реформ і інвестицій в економіку нашої країни.

"Нам дуже важливо, щоб санкції продовжувалися, а якщо агресія Путіна не припинятиметься, то вони б посилювалися. Ми розраховуємо на вашу підтримку.Нам доводиться проводити реформи у всіх сферах суспільного життя, одночасно відбиваючи агресію Росії. Ваша підтримка важлива як в економічному, так і навіть у символічному плані", - сказав керівник українського парламенту.

Він також зазначив, що Україна вітає зусилля й ініціативу Японії, яка стосується змін до Конституції Японії у частині зміцнення сил безпеки.

"Наша країна переконалася, що в час небезпеки найбільший надійний союзник держави - це її Збройні Сили. Останнім часом кризові явища у світі збільшуються, тому підтримуємо вашу позицію щодо необхідності співпраці для посилення безпеки у світі - і у рамках Ради Безпеки ООН, і можливої співпраці між нашими силами безпеки з обміну досвідом. За останні роки ми отримали неоціненний досвід через агресію Путіна. На жаль, ця агресія продовжується, і ми щодня маємо атаки та загиблих воїнів", - наголосив Парубій.

Під час зустрічі сторони наголосили на важливості розвитку і поглиблення двосторонньої співпраці. Зокрема, Сіндзо Абе відзначив, що цими днями виповнюється 25 річниця встановлення дипломатичних відносин між Україною і Японією. Він зазначив, що має гарні враження про свій візит до України у 2015 році.

Він наголосив, що особисто докладає максимум зусиль задля підтримки України на міжнародних форумах та в процесі реформ.

Нагадаємо, що в рамках візиту до Японії Парубій запровонував провести спільні військові навчання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme