В ООН звинуватили Асада і Путіна в розстрілах лікарень Алеппо

Незалежна комісія при ООН заявила про воєнні злочини усіх сторін конфлікту під час боїв за Алеппо. Серед злочинів - обстріли мирного населення, застосування хлорного газу та навмисні удари по лікарнях

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Воєнні злочини під час бойових дій за Алеппо з липня по грудень 2016 року вчиняли усі сторони конфлікту. Зокрема, сирійські війська та збройні сили Росії цілеспрямовано завдавали ударів по клініках та іншій цивільній інфраструктурі, сирійська армія застосовувала хлорний газ. Таких висновків дійшла Незалежна міжнародна комісія з розслідування подій у Сирії. Звіт комісії опублікувала Рада ООН з прав людини у середу, 1 березня.

Особливо жорстко засудила комісія атаку на гуманітарний конвой, внаслідок якої загинули 15 осіб, а сирійське населення не отримало важливих гуманітарних вантажів. Відповідальність за цю атаку комісія покладає на авіацію армії президента Сирії Башара Асада.

Різним повстанським угрупованням комісія у звіті закидає обстріли житлових кварталів у західній частині Алеппо. Внаслідок обстрілів десятки цивільних загинули або зазнали поранень, серед них - жінки і діти.

Комісія при Раді ООН з прав людини розслідує злочини в Сирії, починаючи з 2011 року. Розслідування щодо можливих воєнних злочинів під час боїв за Алеппо Рада ООН з прав людини доручила комісії в жовтні минулого року.

Нагадаємо, що Путін в грудні 2016 року назвав захоплення Алеппо "найбільшою гуманітарною акцією".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme