Найгарячіші фото Далі Грибаускайте, якій виповнився 61 рік

1 березня день народження святкує президент Литви Даля Грибаускайте

Найгарячіші фото Далі Грибаускайте, якій…

Сьогодні першій жінці-президенту Литви і першій переобраній на другий термін поспіль на найвищу державну посаду Литви виповнився 61 рік, передає Depo.ua.

У молодості пані Даля була активною та невтомною працівницею. Майбутній президент навчалася і паралельно працювала на фабриці у Петербурзі.

Paviešintos D. Grybauskaitės vaikystės ir jaunystės nuotraukos

Згодом на шляху до президенства Даля експериментувала зі стилем та образом.

Попри важливу та складну посаду, пані Даля серйозно ставиться до свого стилю. Президент надає перевагу жіночному одягу, не нехтуюи при цьому дрес-кодом. У гардеробі іменинниці переважають костюми зі спідницею, пальта з акцентом на талії, сукні. Дизайнери президента постійно одягають Далю у відтінки синього, бузкового та сірого, підкреслюючи її блакитно-сині очі.

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

Велику увагу стилісти пані Грибаускайте приділяють аксесуарам: сережки, буси, броші, різнокольорові шалики підкреслюють жіночність президента Литви.

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

І хоча у доробку Далі мало світлин із приватного життя, зрозуміло одне - перша жінка-президент Литви має найціннішу для жінки зброю - щиру та красиву посмішку, якою вміло користується, підкорюючи серця своїх громадян та громадян інших країн.

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

Президент Литви полюбляє квіти і не соромиться з ними фотографувати. Наврядчи ви побачите фото Ангели Меркель із квітами, адже такі фото змогли б вдарити по репутації канцлера Німеччини та бути розціненними як слабкість. А ось Даля знає, що любов до квітів не зробить її слабкою, а жіночний одяг - поганим президентом, тим паче, що у неї є чорний пояс з карате.

Результат пошуку зображень за запитом

Результат пошуку зображень за запитом

ДОВІДКА. Даля Грибаускайте народилася 1 березня 1956 року у Вільнюсі в родині електрика та продавчині. Навчалася у Петербурзі на економічному факультеті Ленінградського державного університету імені А.Жданова. Працювала на ленінградській хутряній фабриці "Рот-Фрон" робітницею і лаборанткою.

Після закінчення вишу повернулася до Литви, де стала відповідальним секретарем Академії наук Литви. Згодом стала викладати політекономію у Вільнюській вищій школі КПРС і завідувала кабінетом сільського господарства. У Москві захистила дисертацію на тему "Взаємозв'язок суспільної і особистої власності у функціонуванні особистого підсобного господарства" і отримала ступінь кандидата економічних наук за фахом "політична економія соціалізму".

На початку 90-х навчалася за програмою для керівників в Інституті міжнародних економічних відносин Джорджтаунського університету у Вашингтоні.

Згодом після розвалу СРСР кар'єра Далі пішла вгору шаленими темпами. Грибаускайте була надзвичайним послом і уповноваженим міністром у місії Литви при Євросоюзі і одночасно — заступником головного координатора переговорів щодо погодження договору про вступ Литви до Євросоюзу. Згодом вона працювала уповноваженим міністром в посольстві Литви в США. Деякий час займала посаду віце-міністра фінансів і керувала переговорами Литви з Міжнародним валютним фондом і Світовим банком.

У 2000 році стала віце-міністром закордонних справ. Після приєднання Литви до Євросоюзу, на початку 2004 року була делегована в Єврокомісію, де спочатку займалася культурою й освітою, але вже в листопаді 2004 року стала єврокомісаром, відповідальним за фінансове планування і бюджет.

У 2008 році була визнана "жінкою року" у Литві.

17 травня 2009 року виграла вибори президента Литви, отримавши 69,05% голосів.

Прихильно та дружньо ставиться до України, допомагаючи українському уряду у світовій спільноті. За даними експертного опитування, що було проведене на початку 2015 року Інститутом світової політики, найкращим лобістом України в світі було визнано Далю Грибаускайте. У лютому 2015 року Грибаускайте заявила, що Захід має підтримати Україну зброєю, оскільки Росія веде проти неї відкриту війну.

Незаміжня і ніколи не була у шлюбі.

Грибаускайте знає литовську, англійську, російську, польську і французьку мови. Має чорний пояс з карате.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme