Міненерго готує "вугільну революцію"

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України готує нові програми повної заміни антрацитової групи вугілля 

Про це заявив глава Міненерго на засіданні уряду, передає Depo.ua.

Він нагадав, що у минулому році міністерство впровадило вже дві програми, які дали можливість скоротити використання дефіцитної антрацитової марки вугілля більш ніж на 3,5 млн тонн.

"Якщо подивитися по тому балансу, - 9,5 млн тонн, які нам необхідно, ми вже порядка 6 млн тонн тільки використовуємо", - сказав Насалик.

Він зазначив, що ці, а також нові програми по атомній та гідроенергетиці, дадуть можливість через 2,5 -3 роки повністю відмовитися від антрацитового вугілля.

У свою чергу, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман додав, що Україна наростила питому вагу атомної енергетики у виробництві електроенергії з 47% до 59%.

"Точно можу вам сказати, можете подивитися на півроку тому, це не сьогодні виникли мої слова і дії, і дії уряду, ми зупинили падіння видобутку українського газу і вже наростили його видобуток. У 2017 році нашого газу буде ще більше. Ми фактично наростили можливості атомної енергетики України. Питома вага атомної енергетики з 47% у виробництві електроенергії зріс до 59%. Ми нарощуємо атомну енергетику, зменшуємо залежність від теплової", – сказав глава уряду.

Нагадаємо, 21 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що у середньостроковій перспективі Україна не має альтернативи антрацитовому вугіллю.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme