UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Експерти назвали сім найбільш недооцінених виноробних регіонів світу

Американські експерти і сомельє назвали найбільш недооцінені виноробні регіони світу

Як стверджують фахівці, по всьому світу існує безліч виноградників, де виробляють неповторне вино. Бургундія, Тоскана, Напа, Бордо – ці місця вже давно відомі шанувальникам вин. Але деякі регіони не отримали широку популярність, хоча у вузьких колах славляться відмінною якістю, передає Depo.ua з посиланням на CNN.

Сім найбільш недооцінених виноробних регіонів світу

Інле, М'янма

Виноробня тут з'явилася в 2002 році і вже встигла голосно заявити про себе. Її заснували французи спільно з іспанцями, які на розвиток виробництва привезли в країну 400 тис. рослин. Тут виробляють вина всім відомих сортів: Pinot Noir, Chardonnay, Malbec, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Tempranillo, Shiraz.

Кахетія, Грузія

Грузія належить до країн з найбагатшою історією виноробства. Кахетія – батьківщина декількох марок вин, але всі вони відрізняються високою якістю, завдяки дотримання технологій. Головною особливістю виноробства в цьому регіоні є використання в процесі бродіння всієї чачі – суміш розчавлених ягід. Традиційно напій бродить в глиняних глечиках – квеврях.

Брда, Словенія

Невеликий виноробний регіон розмістився неподалік від кордону з Італією, тому його часто називають маленькою Тосканою. Виноградники Брда знаходяться на одній географічній широті з Бургундією і Бордо, тому виноград для словенських вин нітрохи не гірше французьких. Бочки з вином настоюються в підвалах, де на них осідає благородний пил, який спеціально не витирають.

Долина Оканаган, Канада

Вино з виноробень Оканаган – один з гастрономічних символів Канади. Тут вирощують безліч сортів винограду, включаючи той, з якого виготовляють рідкісне Крижане вино. Хоча на винну карту світу регіон потрапив не так давно, він встиг отримати визнання провідних сомельє. Наприклад, в 2011 році шардоне з виноробні Мішн Хілл 1994 року було визнано найкращим у світі.

Фінгер-Лекс, штат Нью-Йорк, США

Даний регіон має важливе значення для виноробства США. Він встиг прославитися на весь світ своїми білими винами з винограду сорту рислінг, а також сміливими експериментами по поєднанню виноградних сортів у пошуках нових смакових відчуттів. Крім того, Фінгер-Лейкс один з небагатьох регіонів США, де виготовляють Крижане вино.

Франсхук, ПАР

Франсхук – виноробна столиця ПАР. Варто відзначити, що виробництво почало активно розростатися ще в 17 столітті з приходом французьких колонізаторів. З тих пір, нові винороби шанують традиції і виробляють відмінне вино за багаторічними технологями та традиціями.

Тенеріфе, Канарські острови

Через вулканічний грунту острова, виноград має специфічні властивості, що робить його унікальним, як і саме вино. Тут вирощують понад 33 сортів винограду, з яких два унікальних - Лістан Бланка і Лістан Негра. Крім того, це єдине місце, де можна спробувати біле вино Afrutado, що відрізняється сильним фруктовим ароматом і делікатним смаком.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme