UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Орендодавець" Криму Артеменко пропонує на Донбас міжнародну адміністрацію

Народний депутат України Андрій Артеменко пропонує запровадити на окупованому Донбасі Міжнародну тимчасову адміністрацію

Про це він повідомив під час прес-конференції, передає Depo.ua.

"Якщо проблема Криму буде вирішена швидко, ми зможемо запропонувати суспільству такий варіант розв'язання конфлікту, як запровадження міжнародної тимчасової адміністрації під керівництвом ООН та ОБСЄ, яка за два роки відновить верховенством права на цих територіях і зможе адаптувати їх до демократичних виборів" – вважає Артеменко.

Він упевнений, що процес амністії буде відбуватися разом зі створення народного трибуналу.

"Конституційна реформа має бути всеосяжна, а не лише щодо статусу окремих територій. Ключові питання згідно з Конституцією, має бути за участю народу", - додав Артеменко.

Нагадаємо, що, за даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка вже виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту.

За словами прокурорів, допит Артеменка як свідка у справі про держзраду зупинений до понеділка, 27 лютого. Він уже заявив про можливу відсутність на допиті свого адвоката, до якого прийшла озброєна "Альфа".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme