UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Смерть Кім Чон Нама настала від бойової отруйної речовини

Малайзійська поліція повідомила, що субстанція, яка була застосована для вбивства брата північнокорейського лідера Кім Чен Ина – Кім Чон Нама ідентифікована, як Ві-Екс агент

Про це передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

У поліції уточнили, що проби, які досліджувала малазійська хімічна лабораторія, були відібрані з очей і обличчя мертвого Кім Чон Нама.

Ві-Екс (VX) - фосфороорганічна бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії. Це найтоксичніша з коли-небудь штучно синтезованих речовин, що застосовуються в хімічній зброї. Речовину було створено в 1955 році у Великобританії. Спочатку вона розроблялася як пестицид, однак, через вкрай високу токсичність, не знайшла застосування в сільському господарстві.

Нагадаємо, у вівторок, 14 лютого, стало відомо, що Кім Чон Нам, брат лідера КНДР Кім Чен Ина, був убитий в Малайзії за допомогою отрути. Кім Чон Наму спробували надати допомогу в аеропорту, після чого відправили в лікарню, але по дорозі він помер.

За підозрою у вбивстві затримали вже чотирьох осіб. Також повідомлялося, що Кім Чон Нама міг вбити співробітник північнокорейського посольства.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme