"Орендодавець" Криму Артеменко прийшов на допит в ГПУ

Народний депутат Андрій Артеменко прибув сьогодні на допит до Генеральної прокуратури 

Як він повідомив журналістам перед допитом, його планують допитату щодо скандального плану про сняття санкції з Росії та передачу їй Криму в оренду, передає Depo.ua.

"Я доросла людина і розумію, що я роблю. Я намагаюся принести мир в нашу багатостраждальну країну. Я розумію, що з тією ініціативою, з якою я виступив у Нью-Йорку, преса витягла тільки одну фразу, яка була розкручена - оренда Криму. І не звертали уваги, про що насправді я говорив, про що насправді я бажав донести до нашого народу. Американську пресу, яка воює з Україною, не цікавить Україна, не цікавить український народ, вирішення конфлікту. А цікавлять рейтинги, реакція адміністрації Трампа", - заявив Артеменко.

"Те ж саме відбувається в Україні, відбувається зі мною", - додав нардеп.

Він також анонсував на понеділок об 11:00 прес-конференцію з приводу так званого "плану Артеменка", а також запевнив, що не збирається тікати з України.

Нагадаємо, минулого тижня газета The New York Times повідомила, що народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

У зв'язку з цим Артеменка виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого генпрокурор Юрій Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme