В Італії не бачать Росію у G8 до згасання конфлікту на Донбасі

Питання про повернення Росії до "Великої вісімки" (G8) може обговорюватися після мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Про це заявив посол Італії в Україні Давид Ла Чечілія, передає Depo.ua з посиланням на "РБК-України".

"Передусім потрібно чекати мирного вирішення конфлікту... Поки конфлікт не буде вичерпаний, країни "Великої сімки" не зможуть дати якоїсь чіткої відповіді на питання", - заявив Чечилія.

Він вважає, що наразі шляхи вирішення конфлікту обговорюються на міжнародному рівні - в нормандському форматі та форматі ОБСЄ.

Нагадаємо, що голова МЗС Італії сподівається на відновлення G8 з участю Росії.

В Італії завжди була неоднозначна, хоча й неофіційна позиція, щодо війни на Донбасі. Так, у листопаді 2015 року до "ДНР" приїздила делегація італійських сепаратистів, як тоді оголошувалося, "для того, щоб перейняти досвід проведення референдуму".

Згодом, у грудні 2016 року терористи Донеччини повідомили про відкриття у Турині "представницького центру "ДНР". Пізніше, стало відомо, що там не вікривали офіційного "представництва ДНР", а йдеться лише про виступ кількох право радикальних італійців, які підтримують бойовиків. БІльш того, група італійських депутатів від правлячої Демократичної партії направила парламентський запит до уряду з вимогою офіційно відреагувати на діяльність "представництва "ДНР" в Італії

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme