Кулеба звинуватив російського посла в Раді Європи в брехні відносно Чуркіна

Постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба звинуватив у брехні посла Росії у Раді Європи Івана Солтановського через заяви щодо постпреда РФ при ООН Віталія Чуркіна, який помер 20 лютого у Нью-Йорку

Про це посол України у Раді Європи написав на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За словами Кулеби, МЗС РФ офіційно запустило розділ на своєму сайті для боротьби з фейками в той же день, як "посол РФ офіційно запустив в Раді Європи фейк про аморальність українців в Раді Безпеки ООН у зв'язку з вшануванням смерті посла Чуркіна".

"У відповідь, я так само офіційно при всіх запустив у посла Росії ввічливий, але рішучий заклик припинити поширювати брехню в Раді Європи. Довелося порушити дипломатичне правило не переходити на особистості, але воно було того варте", - написав Кулеба.

Зазначимо, що Кулеба не уточнив, на якій події це відбулося, однак Європейська Правда має інформацію, що емоційна суперечка дипломатів сталася на засіданні Комітету міністрів Ради Європи, яке зазвичай відбувається в четвер вранці.

Нагадаємо, що постпред Росії в ООН Віталій Чуркін помер 20 лютого в Нью-Йорку. Українські користувачі соцмережі досить жорстко відреагували на цю подію.

Чуркін запам'ятався багатьма скандальними і брехливими заявами щодо воєн в Україні та Сирії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme