Янукович вже марить референдумом про статус Донбасу

Колишній президент України Віктор Янукович написав лист, адресований світовим лідерам

Про це передає Depo.ua з посиланням на РИА Новости.

У ньому екс-президент звернувся до президентів Росії, США, Німеччини і Франції Володимира Путіна, Дональда Трампа, Франка-Вальтера Штайнмайера і Франсуа Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель, президента Польщі Анджея Дуди, голови ПАРЄ Педро Аграмунту, генсека Ради Європи Турбйорна Ягланда і голові Європарламенту Антоніо Таяні.

Янукович заявив, що "у разі невиконання нинішньою українською владою мінських угод, необхідно ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу".

Крім того, він закликає включити "переговори в рамках нормандського формату представників протестуючої сторони, що представляє народ Донбасу".

Екс-президента також запропонував "ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідувань злочинів, скоєних на Майдані".

"Зі свого боку я гарантую надання всієї посильної допомоги у цьому розслідуванні, як вже не раз пропонував це нинішній владі в Україні. У мене є додаткові відомості та докази, що дозволяють встановити реальних організаторів масових вбивств на Майдані. Враховуючи небажання нинішньої влади провести об'єктивне розслідування, я готовий надати цю інформацію незалежної Спеціальної Комісії Ради Європи", — зазначив він.

Нагадаємо, 21 лютого екс-міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що екс-президент-втікач Віктор Янукович пише листа президенту США, щоб донести свою точку зору про події, що відбувалися в 2014 році під час Євромайдану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme