На Росії хочуть загнати пенсії на "імпортозамінні" банківські картки

Держдума Росії прийняла в першому читанні закон, який з наступного року переведе пенсії на картки національної платіжної системи "Мир", створеної в рамках імпортозаміщення після того, як Visa і MasterCard на деякий час відмовилися обслуговувати російських клієнтів

Про це повідомляє Depo.ua.

Нижня палата російського парламенту проголосувала в першому читанні за законопроект, який дозволить перевести всі пенсії громадян Росії на картки національної платіжної системи "Мир". Ті ж, хто відмовиться від "імпортозамінних" карток, будуть змушені отримувати пенсію готівкою в касах.

Також цей законопроект допускає, що на "Мир" переведуть іноземні банки, міжнародні фінансові організації та держкорпорації ЗЕБ.

Нагадаємо, що в грудні 2014 року платіжні системи Visa і MasterCard призупинили обслуговування пластикових карт на території Криму через санкції. Через це російські банки на деякий час перестали отримувати пластикові картки навіть для внутрішньо російських транзакцій. Після цього на Росії створили власну карткову систему "Мир", в яку тепер намагаються загнати клієнтів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme