Гея-канадця не пустили в США через оголені фото і реєстрацію на ЛГБТ-сайтах

Жителю Ванкувера (Канада) двічі відмовили у в'їзді на територію США через оголені знімки і реєстрацію на сайті гей-знайомств Scruff

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на портал Dailyxtra.

За його інформацією, в жовтні 2016 року 30-річний канадець на ім'я Андре збирався відвідати свого хлопця, що працює в американському місті Новий Орлеан (штату Луїзіана). Однак на кордоні офіцери митного контролю вилучили у нього телефон і ноутбук. "Я злякався, тому дав їм свої паролі, а потім сидів там протягом одного-двох годин. Я пропустив свій рейс", - розповів він.

Після цього Андре почали задавати питання з приводу файлів на ноутбуці, особистого листування, а також реєстрації на ЛГБТ-ресурсах і сайтах гей-знайомств. Офіцери вирішили, що чоловік працює в секс-індустрії і має намір продовжити незаконну діяльність в США. У підсумку канадцеві довелося повернутися додому.

Через місяць чоловік, підготувавши листи від роботодавця і видаливши всі переписки і додатки для знайомств, спробував знову полетіти в Новий Орлеан. Цього разу офіцери почали переглядати файли на ноутбуці Андре і виявили кілька його оголених фотографій. "Вони запитали мене, хто зображений на знімках. Це було принизливо і соромно", - зізнався канадець.

Після перевірки митники знову відмовили Андре у в'їзді в США і порадили не чистити інформацію на пристроях під час наступної поїздки. "Мені сказали, що мене підозрюють у наданні ескорт-послуг. А я навіть не міг посперечатися з ними", - підсумував він.

Через скасування авіаквитків і бронювання готелів чоловік втратив більше $ 1,2 тисячі.

Незважаючи на те, що інциденти сталися в 2016 році, обуреним канадським і американським ЛГБТ-активістам вдалося привернути увагу до того, що сталося тільки зараз. "З митними агентами необхідно проводити роз'яснювальні роботи. Вони не розуміють, що люди, які ведуть нормальне статеве життя, не повії", - заявив директор з правових питань американської ЛГБТ-організації Lambda Legal Джон Девідсон.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme