ГПУ обшукала підприємства підозрюваного у викраденні Вербицького

Генеральна прокуратура України провела обшуки на підприємствах, що нелегально виготовляють підакцизні товари і приносять прибутки особі, яку підозрюють в организації викрадення громадських активістів Євромайдану

Про це повідомили у прес-службі ГПУ, передає Depo.ua.

Повідомляється, що 21 cічня 2014 року групою осіб, із приміщення Олександрівської клінічної лікарні Києва було викрадено громадського активіста Ігоря Луценка та учасника акцій протесту на Майдані Юрія Вербицького.

Їх тривалий час утримували і завдавали тілесних ушкоджень з метою з'ясування даних про організаторів та джерела фінансування акцій протесту Євромайдану. У подальшому Луценка відпустили неподалік села Проців Бориспільського району Київської області, а Вербицький загинув.

Організатор викрадення Чеботарьов переховується від органів слідства, водночас, через наближених осіб, продовжує контролювати та отримувати прибутки від діяльності ряду підприємств в Україні, які нелегально виготовляють тютюнові вироби та спирт.

"Під час слідства, за матеріалами та оперативним супроводом співробітників Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби України, слідчими управління проведено 9 обшуків у 3 областях України, у ході яких виявлено 3 тютюнові виробництва, 1 спиртове, сировину для виготовлення підакцизних товарів та готову продукцію. Указане обладнання, сировину та готову продукцію вилучено", - йдеться у повідомленні.

За цим фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 204 КК України – незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів шляхом відкриття підпільних цехів.

Матеріали зареєстрованого кримінального провадження для організації розслідування за підслідністю скеровано до слідчого підрозділу ДФС України.

Нагадаємо, львівський сейсмолог, активіст Майдану Юрій Вербицький зник у ніч на 21 січня 2014 року. Його викрали невідомі на очах в персоналу Жовтневої лікарні Києва разом з Ігорем Луценком.

22 січня в Бориспільському районі Київської області знайшли труп невідомого із слідами катувань. Родичі впізнали Вербицького. 24 січня його поховали на Личаківському кладовищі у Львові. Викраденому разом із Вербицьким Луценку вдалося врятуватись.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme