Альтернативи немає: Шойгу пояснив, чому Росія нарощує ядерний потенціал

Воєнна сила стає головним інструментом розв'язання міжнародних проблем, тому Росія розвиватиме стратегічні ядерні сили.

Про це під час лекції в Московському державному інституті міжнародних відносин (університеті) заявви міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передає Depo.ua з посиланням на УНІАН.

"Відносини між державами стають все напруженішими. Загострюється боротьба за володіння ресурсами та контролем над маршрутами їх транспортування. Спроби Заходу на чолі зі США загальмувати процес становлення нового і більш справедливого світоустрою ведуть до наростання хаосу, анархії й зустрічають відторгнення з боку багатьох держав", - заявив Шойгу.

"Нестійко функціонують міжнародні організації, покликані забезпечувати глобальну безпеку. Воєнна сила стає головним інструментом розв'язання міжнародних проблем", - вважає він.

При цьому Шойгу зауважив, що серйозним чинником є загроза міжнародного тероризму, і додав, що все частіше екстремістами для поширення своїх ідей і вербування нових членів терористичних угруповань використовується інформаційний простір.

"У цих умовах необхідно об'єднувати зусилля державних і громадських інститутів для просування і захисту національних інтересів, зміцнення оборони нашої країни. Безумовним пріоритетом на цьому напрямі для нас залишається розвиток стратегічних ядерних сил. Наявність у Росії ядерної зброї забезпечує гарантоване стримування агресії проти неї з боку будь-якої іноземної держави", - сказав він.

Також Шойгу повідомив, що в даний час йде масштабне оснащення ракетних військ стратегічного призначення сучасними ракетними комплексами. На флот надходять нові атомні підводні човни з балістичними і крилатими ракетами, які не мають аналогів у світі. Активно модернізуються літаки стратегічної авіації Ту-160 і Ту-95МС.

"Це дозволить до кінця 2020 року довести оснащеність стратегічних ядерних сил сучасним озброєнням в цілому до 90%, а ракетних військ стратегічного призначення – до 62%. Впевнений, що це відіб'є бажання у будь-якого потенційного агресора зазіхнути на безпеку нашої країни", - сказав він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme