Гройсман запросив прибічників блокади за стіл переговорів

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пропонує усім, хто причетний до блокади Донбасу, зібратися і знайти спільне вирішення проблеми

Такий заклик він зробив у "Фейсбуці", передає Depo.ua.

"Закликаю усіх, хто справді зацікавлений у вирішенні цього комплексу проблем - до професійного обговорення і спільної роботи. Уряд готовий стати майданчиком для такої роботи", - пише голова уряду.

Це звернення прем'єр робить у відповідь на спільну заяву громадських організацій та аналітичних центрів щодо вирішення проблем енергетичної незалежності України.

"Представники авторитетних громадських організацій сформулювали свою позицію щодо вирішення питань, пов'язаних з так званою "вугільною блокадою". Можу погоджуватись чи не погоджуватись з конкретними оцінками чи рекомендаціями, сформульованими у цій заяві, але не можу не погодитись з принциповою позицію – потрібно нам усім визначити чітку державну політику як в сфері енергетики, так і в питаннях окупованих територій. Тільки тоді можна запобігти спекуляцій і зловживань у цій сфері", - каже він.

На думку Гройсмана, усі державні інституції і політичні сили, які мають відношення до цього конфлікту, повинні "взяти на себе відповідальність за реалізацію конкретного плану дій як в законодавчій, так і виконавчій площині".

З словами прем'єра, зі свого боку уряд вже докладає усіх зусиль, аби мінімізувати наслідки кризової ситуації.

Як повідомлялося, 12 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що блокування поставок вугілля з непідконтрольних Україні територій Донбасу може спричинити зупинки і відключення у сфері електро- і теплопостачання по всій території країни.

Нагадаємо, що 15 лютого Кабмін України запровадив надзвичайні заходи в енергетиці у зв'язку із блокадою вивезення вугілля із непідконтрольних територій.

Як відомо, 25 січня ветерани АТО і, зокрема, деякі нардепи Володимир Парасюк та Семен Семенченко, перекрили ділянку залізниці Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Внаслідок цього було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Згодом у районі міста Попасна Луганської області невідомі порізали рейки.

За даними "Укрзалізниці", станом на 15 лютого через блокування руху поїздів на Донбасі Україна не отримала майже 240 тис. тонн енергетичного вугілля, а галузь зазнала 53,5 млн грн збитків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme