Білорусь відмовилась визнавати "аусвайси" "Л-ДНР"

В'їзд до Білорусі за документами так званих "ДНР" і "ЛНР" як і раніше неможливий

Про це заявив офіційний представник Держприкордонкомітету республіки Антон Бичковський, передає Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Захід".

За його словами, визнання Росією документів "ДНР/ЛНР" не вносить ніяких коректив у роботу білоруського прикордонного відомства.

"Якщо ми таку людину зустрінемо у себе на кордоні, дана особа через кордон пропущена не буде, якщо у нього будуть відсутні документи, що дають право перетину держкордону республіки Білорусь. В'їхати в даний момент громадяни за цими документами в республіку Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть. Також буде порушенням законодавства і в'їзд їх через російсько-білоруську ділянку кордону", - сказав Бичковський.

При цьому він зазначив, що останнє є компетенцією міністерства внутрішніх справ. "Це питання більше до міністерства внутрішніх справ, оскільки прикордонників у нас на російському напрямку немає. Порядок перебування і дотримання правил перебування іноземними громадянами на території Республіки Білорусь - виключно компетенція міністерства внутрішніх справ", - додав прикордонник.

Нагадаємо, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання документів, які видаються на територіях окупованого Донбасу.

Цей гучний крок Кремля вже засудили президент України Петро Порошенко, секретар РНБО Олександр Турчинов, глава МЗС Павло Клімкін, а також США.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme