Аваков зробив попередження "блокувальникам" Донбасу

У Нацполіції України поки не мають наміру застосовувати силу проти учасників блокади Донбасу, проте правоохоронці не допустять блокування автодоріг 

Про це заявив мінстр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає Depo.ua.

"Давайте прийдемо до тями і зрозуміємо, що у нас в країні не функціонують внутрішні війська Януковича і міліція Захарченко. У мене зі свідомістю все в порядку. Я розумію, проти кого можна і треба застосовувати силу, а проти кого - переконання до тих пір, поки протестувальники не переходять допустимий законом межу", - заявив Аваков.

За його словами, на місці проведення блокади поліція забезпечує громадський порядок. "Моє завдання – не допустити провокацій. Впевнений, що будуть з'являтися ті, хто спробують загострити ситуацію, будуть провокувати, щоб їх побили", - зазначив міністр.

Він також додав, що вважає, що процес врегулювання ситуації з блокадою необхідно здійснювати виключно у сфері суспільної комунікації.

Разом з тим, Аваков заявив, що не допустить блокування автодоріг. "Ніякі автомобільні дороги я не дозволю блокувати! Тому що це не гра, не амбіції, це комунікація між нашими позиціями у бойовій зоні", - сказав він.

Нагадаємо, раніше учасники блокади залізниці на Донбасі заявили про намір МВС здійснити силовий розгін.

20 лютого прем'єр-міністр Володимир Гройсман запросив учасників блокування за стіл переговорів, щоб знайти спільне вирішення проблеми.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme