UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені готуються сфотографувати чорну діру

Телескоп під назвою Horizon Event Telescope в квітні 2017 року спробує отримає перше зображення чорної діри

Новий пристрій складається з мережі радіоприймачів, розташованих по всій планеті, у тому числі на Південному полюсі, в США, Чилі та французьких Альпах, передає Depo.ua з посиланням на Science Alert.

Чорні діри є одними з найцікавіших об'єктів у відомої Всесвіту. Але незважаючи на те, що вони ймовірно ховаються в центрі більшості галактик, вчені не могли отримати їх зображення. Досі чорні діри спостерігали лише через оптичні телескопи, які не давали можливості вивчити їх структуру. У цих телескопах чорні діри виглядають як темні плями, тобто була видна лише матерія, що поглинається дірою.

Між 5 і 14 квітня 2017 року вперше буде запущено новий телескоп Horizon Event Telescope, за допомогою якого намагатимуться сфотографувати діру. Він працює, використовуючи техніку, відому як наддовга базова інтерферометрія. Це означає, що мережа приймачів буде фокусуватися на радіохвилях, випромінюваних конкретним об'єктом у просторі в один час.

Для знімка чорної діри, він буде фокусуватися на радіохвилях з довжиною хвилі 1,3 мм (230 ГГц), що дає кращий шанс пробитися через хмари газу і пилу, що блокують чорну діру. Першою метою телескопа буде величезна чорна діра в центрі нашої Галактики, яка називається Стрілець A.

Дослідники передбачають, що чорна діра буде виглядати як яскраве кільце світла навколо темного згустку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme