UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Трамп вимушено віддалився від Росії, але це тимчасово, - екс-депутат Думи

Відставка Майкла Флінна і жорсткі заяви по відношенню до Росії є вимушеною в політичному плані, тимчасовим заходом, після якого Білий дім все-одно почне шукати точки дотику з Москвою, але важливо, яку позицію адміністрація США займе щодо України

Таку позицію висловив колишній депутат Держдуми РФ, єдиний, хто проголосував проти анексії Криму, Ілля Пономарьов, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Адміністрація США перебуває під неймовірним тиском, пов'язаним зі словом "Росія". Зараз вони просто змушені незалежно від своїх реальних планів робити все можливе, щоб дистанціюватися від РФ. Інакше справа дійде до імпічменту, і в цю сторону все абсолютно явно рухається", - зазначив він.

"Коли ми займаємося більш довгостроковими аналізом, не короткостроковими піар-маневрами, ми повинні розуміти розклад сил всередині адміністрації, хто за що виступає, і хто яку політику просуває", - продовжив політик.

Відставка Флінна, на його думку, сама по собі багато чого не змінить, так як причиною було, радше, не спілкування з послом Кисляком і російський вектор політики, а ставлення самого Трампа до свого радника.

"Зрозуміло, що, якщо б Трамп хотів його відстоювати, він відстоював. Ми бачимо по його методам, що він не сильно стурбований громадською думкою, особливо якщо вона висловлюється через ліберальні ЗМІ", - зазначив опозиціонер.

"Він (Флінн – ред.) досить неортодоксальних поглядів, які дуже любив висловлювати на нарадах. І це, власне, президента і почало дратувати", - розповів Пономарьов.

При цьому він зазначив, що, за його інформацією, керівництво Білого дому "почало шукати заміну Флінну ще в середині січня - до того моменту, коли цей скандал з'явився".

Політик висловив думку, що адміністрація Трампа після певної паузи "буде шукати точки дотику, конфігурацію, при якій США разом з Росією будуть розмовляти мовою ультиматумів". Ці спроби так чи інакше робилися при всіх попередніх президентів.

У теж час, російський опозиціонер наголосив, що дуже важливо, "як буде сформована американська політика не щодо Росії, а щодо України". Саме це визначить, в тому числі, відносини з Москвою і всю ситуацію з безпекою як мінімум у Європі та на всьому Євразійському континенті.

"Проте в цьому питанні у адміністрації Трампа взагалі поки немає твердих ідей", - зазначив політик.

Нагадаємо, 14 лютого ЗМІ повідомили, що радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку через скандал, пов'язаний з його контактами з російським послом.

Зокрема, Флінну закидають його телефонні розмови з послом Росії в США Сергієм Кисляком, зокрема, з питань санкцій США проти Росії. Сам Флін у пояснювальному листі визнав, що "через швидкий темп розвитку подій, випадково надав обраному віце-президенту та іншим неповну інформацію про телефонні переговори з російським послом".

В Білому домі пояснили рішення щодо відставки тим, що президент втратив довіру до ключового радника у своїй адміністрації.

Виконуючим обов'язки радника президента США з нацбезпеки призначили генерала Джозефа Келлога.

За інформацією ЗМІ, Адміністрація президента США Дональда Трампа запропонувала посаду радника з нацбезпеки віце-адміралу Роберту Гарварду, який був був заступником командувача Центрального командування ВМС США, а нині глави Пентагону Джеймса Маттіса.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme