В партії Фійона вже заявляють, що далі вести президентську кампанію їм немає сенсу

Група депутатів правої партії "Республіканці", кандидатом в президенти від якої виступає Франсуа Фійон, заявила про "неможливість" вести виборчу кампанію на тлі скандалу через підозри про фіктивної роботі його дружини і дітей в парламенті

Про це у вівторок, 14 лютого, повідомив депутат-прихильник Ніколя Саркозі Жорж Фенек, передає Depo.ua із посиланням на RFI.

"Ми переговорили і констатували збиток від всіх цих скандалів, неможливість вести виборчу кампанію, мобілізувати наших прихильників", - заявив Фенек.

Прихильник Саркозі також заявив, що Франсуа Фійон "заперечує реальність" і запевнив, що у групи його однопартійців немає бажання взяти реванш, що ними "ніхто не керує", і що у них на даний момент немає "альтернативної пропозиції".

Жорж Фенек зазначив, що цю думку поділяють близько 40 його однопартійців.

Депутат заявив, що рішення в цій ситуації має бути прийнято політбюро партії. "Ми відчуваємо, що йдемо до катастрофи... що човен розгойдує, і що він може затонути", - додав він.

Вранці у вівторок має відбутися традиційна щотижнева зустріч Фійона з однопартійцями.

З Жоржем Фенеком не згоден його однопартієць, голова ради департаменту Приморських Альп Ерік Сіотті. Він вважає, що "Республіканці" повинні зберігати єдність і об'єднатися навколо кандидата Франсуа Фійона.

Паризький депутат Бернар Дебре також вважає неможливим замінити кандидата в президенти за два місяці до виборів. "Ви думаєте, що можна замінити кандидата за два місяці до виборів, поставити кандидата без програми, який нічого не підготував? Це означало б загибель правих", - сказав він журналістам.

Нагадаємо, що кандидат від правих Франсуа Фійон погорів на скандалі навколо незаконної зарплати, яку він виплачував своїй дружині, влаштувавши її своїм помічником. Після цього в соцопитуваннях майже три чверті французів заявили, що Фійон не може бути президентом. Фійон пізніше вибачився за свою "помилку", але його рейтинг серйозно упав –і до другого туру він уже не проходить.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme