UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Могеріні: ЄС зберігатиме санкції проти Росії до виконання "Мінська"

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні висловила твердий намір продовжувати європейські санкції проти Росії та висловила сподівання, що Вашингтон вчинить так само

Про це вона заявила в п'ятницю під час візиту до американської столиці, передає Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Я думаю, що європейці продовжать зберігати єдність у цьому питанні (щодо санкцій проти Росії – ред.)"- наголосила європейський дипломат.

Вона поінформувала, що під час перебування в Вашингтоні провела зустрічі, в тому числі, з новим главою Держдепартаменту США Рексом Тіллерсоном, радником президента з питань національної безпеки Майклом Флінном та старшим радником глави Білого дому Джаредом Кушнером. При цьому, за її словами, обговорювалося питання Росії, зокрема, імплементації нею своєї частини Мінських домовленостей.

"Я не можу відповідати за США. Я можу сказати, що отримала заспокійливі повідомлення, втім невідомо, чи розійдуться думки з цього питання в Сполучених Штатах. Сподіваюся, що ні", - сказала Могеріні, коментуючи позиції американської сторони в питанні подальшого тиску на Росію.

Представник ЄС також зауважила, що після зустрічей з представниками Конгресу вона отримала позитивні враження. "Зокрема, ми домовилися, що поки Мінська угода не буде виконана в повному обсязі, санкції залишатимуться чинними", - констатувала керівник європейської дипломатії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme