Наша система контролю за владою є, можливо, найжорсткішою в Європі, - Гройсман

Прем'єр-міністр розповів про два основних аспекти боротьби з корупцією і перезавантаження влади

Про це повідомляє Depo.ua.

Володимир Гройсман на брифінгу в Брюсселі, де він знаходиться із офіційним візитом, розповів про два головних аспекти антикорупційної боротьби.

Прем'єр-міністр зазначив, що реформи мають перезавантажити як владу, так і країну: "Це перезавантаження триватиме кілька років. Ми отримаємо результат. Але ми розуміємо, що за один день перезавантажити систему, яка 24 роки формувалася, дуже важко. Ми почали дерегуляцію в енергетичній сфері, ми змінили підходи до управління державними компаніями, ми почали корпоратизацію державних компаній, ми провели безпрецедентні рішення, які дозволили нам ефективно почати боротьбу з корупцією".

Гройсман розділив цю боротьбу на дві частини: "З одного боку, ми повинні створити умови, за яких би корупційні діяння не виникали, і це системні зміни, це дерегуляція, це багато інших речей. З іншого – ми маємо зробити все, щоб покарання за корупційні діяння були невідворотні".

Прем'єр зазначив, що в Україні створені надзвичайно жорсткі вимоги до тих, хто працює у владі. "Всі держреєстри є відкритими, вся власність, яку треба декларувати. Ці умови є, можливо, одними із найжорсткіших у Європі", - додав голова уряду.

Також очільник Кабміну наголосив: "Я точно знаю, що в 2017 році нам вдасться закріпити і пришвидшити реформи – і кожен громадянин це відчує".

Нагадаємо, що сьогодні в Брюсселі Володимир Гройсман розповів, яка задача була головною для України в 2014 році, і яка проблема в нинішній владі є ключовою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme