Гройсман просить світ допомогти з планом відновлення для України

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає за необхідне спільно зі світовими партнерами сформувати план відновлення для України, що дозволить прискорити необхідні зміни

Про це він заявив під час конференції "Заохочення і напрями: Перезавантаження українських реформ" у Брюсселі, передає Depo.ua.

За словами Гройсмана, у 2014 р. ЄС і донори запропонували Україні "План Маршалла". У лютому 2015 р. планувалася велика донорська конференція і велася підготовка плану відновлення для України.

Гройсман, тоді – віце-прем'єр-міністр, спільно з європейськими колегами розробили покроковий план відновлення України. Його не було втілено, тому що запланована конференція не відбулася і не було ухвалено очікуваних рішень.

"Я вважаю, що до цього питання треба повернутися. Якщо є питання, чим можуть допомогти дружні світові, європейські партнери, то це чіткий план відновлення України. Це "План Маршалла", який ми можемо створити разом, щоб спільними зусиллями прискорити трансформацію, зміни, відновити сектори, які сьогодні охоплено", - наголосив прем'єр.

За його словами, перебудова, переорієнтація, в тому числі економіки, повинна бути дуже швидкою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme