Гончаренко назвав Лещенка базікалом

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Олександр Гончаренко заявив, що нардеп Сергій Лещенко не тримає своє слово

Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook, пояснюючи свою акцію з розмальовкою "Берлінської стіни" біля німецького посольства в Києві, передає Depo.ua.

Нардеп зазначив, що це не було актом вандалізму, і що "Берлінська стіна" та її фрагменти розписані у всьому світі.

Гончаренко також прокоментував критику з боку Сергія Лещенка.

"Спочатку він виходить до трибуни і стоїть поруч з Ганною Гопко, яка заявляє про бойкот прийому у посла ФРН і вимагає від українського МЗС викликати його для дачі пояснень після його заяви про можливість виборів на Донбасі в присутності там російських окупаційних військ. А через 2 години він пригощається напоями на цьому самому прийомі, спілкується з тим же послом і каже, що бойкот - це неправильно. Член фракції БПП Сергій Лещенко, Європа - це тримати своє слово", - написав нардеп.

Також він зазначив, що не збирається просити пробачення.

"Я відповів пану послу Райхель не тільки від себе, так думають дуже багато українців. У нас є наші "червоні лінії". Вибори під дулами російських автоматів - одна з них. Вважаю, що в цьому і є суть статусу "народний депутат" - висловлювати думку груп людей. Я не кажу, що всіх, але багатьох. Дуже багатьох", - резюмував він.

Нагадаємо, що 7 лютого посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що російські війська – не перепона виборам на Донбасі.

Згодом Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за присутності там російської армії.

8 лютого нардеп від БПП Олексій Гончаренко на знак протесту проти заяви посла розмалював символічну "Берлінську стіну" біля німецького посольства в Києві.

Проте Гончаренка вирішили не виключати з франкції БПП за цей вчинок.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme