ЄС розкритикував вирок Навальному

У ЄС назвали вирок російському опозиціонеру Олексію Навальному спробою змусити замовчати незалежний політичний голос на Росії

Про це йдеться в офіційній заяві Європейської зовнішньополітичної служби, передає Depo.ua.

"Оголошення вироку Ленінського суду у Кірові щодо опозиційного політика Олексія Навального за звинуваченням у розтраті коштів є спробою змусити замовчати ще один незалежний політичний голос в Російській Федерації".

В ЄС нагадали, що минулого року Європейський суд з прав людини постановив, що Навальний був позбавлений права на справедливий судовий розгляд під час його судового переслідування в 2013 році за тими ж звинуваченнями.

"Це останнє рішення, яке де-факто виключає Навального з політичного процесу, додатково обмежує політичний плюралізм в Росії і викликає серйозні запитання щодо справедливості демократичних процесів у Росії", - резюмували в повідомленні.

Нагадаємо, у середу, 8 лютого, суддя Ленінського районного суду Кірова Олексій Втюрін засудив політика Олексія Навального до п'яти років умовно у справі "Кіровлісу". Інший підсудний, Петро Офіцеров, отримав чотири роки умовно. Кожному підсудному також призначено штраф 500 тисяч рублів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme