UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Китай анонсував випробування космічного безпілотника на сонячній батареї

Китай планує в цьому році провести польотні випробування свого найбільшого дрона на сонячних батареях в ближньому космосі

Інженери Китайської аерокосмічної академії вже провели випробування апарата в атмосфері, передає Depo.ua з посиланням на Женьмінь Жибао.

Дрон Веселка з розмахом крил 40 метрів, що ширше розмаху крил пасажирського літака Боїнг-737, вже успішно здійснив свій перший повномасштабний випробувальний політ, повідомив провідний інженер проекту дрона академії Ши Вень.

Китайський дрон є другим за розміром безпілотником у світі, що працює на сонячних батареях, поступаючись лише моделі, створеній NASA, сказав Ши Вень. Дрон здатний літати на дуже великій висоті протягом тривалого часу і простий в обслуговуванні.

Він не уточнив деталі польоту, але сказав, що такі літальні апарати здатні підніматися на висоту від 20 до 30 кілометрів і літати зі швидкістю 150-200 км на годину.

Безпілотний літальний апарат буде використовуватися в основному для дальнього радіолокаційного спостереження, повітряної розвідки, моніторингу стихійних лих метеорологічного спостереження та ретрансляції зв'язку, додав китайський експерт.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme