Парубій: Рада найближчим оновить склад ЦВК

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що парламент зможе найближчим часом змінити склад Центральної виборчої комісії 

Про це він сказав під час засідання Ради, передає Depo.ua.

"Я переконаний, що нам необхідно найближчим часом оновити склад ЦВК. Я вірю, що в найближчий час ми це питання розглянемо і вирішимо", - сказав Парубій.

Нагадаємо, що голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський не виключає, що буде займати свій пост на виборах у 2019 році. Відзначимо, в 2019 році повинні відбутися чергові вибори президента і народних депутатів України.

Нагадаємо, що 13 грудня керівник САП підписав підозру Охендовському у справі про "амбарну книгу" Партії регіонів. Ввечері того ж дня її було оголошено голові ЦВК в аеропорту "Бориспіль", коли той повернувся з відрядження.

За даними САП, документами так званої "чорної бухгалтерії" ПР підтверджуються чотири випадки отримання Охендовским готівкових коштів в офісі Партії регіонів у Києві на вул. Липській, 10, на загальну суму 734 США.

Сам Охендовський заявив, що вважає вказане кримінальне провадження сфабрикованим, але готовий до співпраці зі слідством.

21 грудня Шевченківський райсуд Києва відмовився відсторонити від посади голову ЦВК Михайла Охендовського.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme