Окупанти Криму ліквідували "Магарач"

Окупаційна влада у Криму ліквідувала Науково-дослідний інститут винограду і вина "Магарач", передавши майно НДІ у "федеральну власність"

Про це повідомляє близький до окупаційної влади Криму ресурс "Крыминформ", передає Depo.ua.

"Рада міністрів Республіки Крим ліквідувала "Національний науково-дослідний інститут винограду і вина "Магарач" і передала у федеральну власність його майно і майно державної бюджетної установи "Науково-дослідний інститут сільського господарства Криму". Відповідні розпорядження були ухвалені сьогодні на виїзному засіданні кримського уряду у Білогірську", - йдеться в повідомленні.

Як випливає з документів так званого уряду, вирішено "передати безоплатно з державної власності Республіки Крим у федеральну власність товарно-матеріальні цінності, які перебувають на балансі ДБУ "Національний науково-дослідний інститут винограду і вина "Магарач" і ДБУ "Науково-дослідний інститут сільського господарства Криму".

Водночас "влада" підрахувала, що майно НДІ "Магарач" і НДІ сільського господарства "сумарно налічує понад 8 тис. найменувань, серед яких 1 тис. вантузів, 90 тис. пробірок і один шланг для поливу Gerber Plus".

Нагадаємо, навесні 2014 підконтрольна Росії "Кримська самооборона" захопила державні українські винзаводи, серед яких "Массандра", "Новий світ" і "Магарач". На чолі підприємств окупаційна російська влада не лише поставила своїх керівників, але і присвоїла українські торговельні марки кримських вин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme