Насалик анонсував віялові відключення світла в разі "блокади Донбасу"

З кінця березня можливі віялові відключення електрики у разі продовження повного блокування поставок енергетичного вугілля із зони АТО

Про це під час прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик, передає Depo.ua.

За його словами, наявних запасів антрацитових вугілля вистачить для роботи ТЕС до кінця зими і в разі повної блокади запаси антрацитовой групи до кінця березня будуть фактично на нулі.

Насалик уточнив, що наразі паралельно ведуться переговори з приватними компаніями про постачання антрацитовой групи вугілля з США в обсязі 1 млн тонн.

Водночас міністр зауважив, що в разі досягнення домовленості і до моменту прибуття вугілля в Україну, мине не менш як 50-60 днів.

За словами Насалика, міністерство готове відмовитися від вугілля з окупованих територій тільки в разі ухвалення відповідного рішення на державному рівні.

Нагадаємо, що 6 лютого, на трасі між Бахмутом и Константиновкою поліція застосувала кийки і сльозогінний газ проти учасників блокади торгівлі з окупованою територією Донбасу. А начальник поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін перегороджував шлях машині нардепа, колишнього командира батальйону "Донбас" Семена Семенченка. Фракція "Самопоміч" 7 лютого закликала Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності на спецзасіданні розглянути побиття ветеранів АТО під Бахмутом та відповідальність за це високопосадовців з МВС.

Водночас в управлінні Нацполіціі в Донецькій області заявили, що поблизу міста Часів Яр недалеко від Бахмута невідомі в балаклавах намагалися перекрити дорогу і перешкоджали роботі поліції.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme