Мавзолей закриють на два місяці, щоб "перевдягти" Леніна

Мавзолей Леніна на Красній площі в Москві Росія закриють для відвідувачів з середини лютого на два місяці

У цей час фахівці будуть працювати з тілом вождя, зокрема його перебальзамують і одягнуть у новий костюм, передає Depo.ua з посиланням на "Интерфакс".

"У період з 16 лютого по 16 квітня 2017 року Мавзолей В. І. Леніна буде закритий для доступу відвідувачів. У цей період фахівці Всеросійського інституту лікарських і ароматичних рослин працюють із забальзамованим тілом Леніна, раз на кілька років вождю змінюють костюм", - йдеться в повідомленні ФСБ.

Крім цього зазначається, що під час біохімічних робіт у самому Мавзолеї буде проведено тестування встановленої там апаратури.

Зазначимо, що у звичайні дні Мавзолей Леніна відкритий для доступу кожні вівторок, середу, четвер і суботу з 10:00 до 13:00.

Довідка: Мавзолей Леніна - пам'ятник-усипальниця на Красній площі біля Кремлівської стіни в Москві, де з 1924 року покоїться тіло засновника СРСР, головик РНК Володимира Леніна. Згідно з офіційною версією радянської історіографії, ідея не поховати тіло Леніна, а зберегти його та помістити у саркофаг виникла в середовищі робітників і рядових членів більшовицької партії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme