UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Єльченко: Навіть "друзі Росії" в ООН розуміють, що Крим - це Україна

В ООН існує невелика група країн, які так чи інакше підтримують інтереси Росії на голосуваннях. Вони мають свої інтереси, втім ніхто з них не ставить під сумнів належність Криму Україні

Про це розповів в інтерв'ю Укрінформу постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Depo.ua.

"Існує коло так званих "союзників" Росії в ООН. Це приблизно ті самі країни, які голосували проти резолюції щодо ситуації з правами людини в Криму", - відповів глава Української місії на запитання про те, як всередині ООН сприймають російську агресію в Україні.

Дипломат підкреслив, що "цих країн небагато, і я би сказав, що переважна більшість з них не висловлює абсолютної підтримки позиції Росії".

"Вони мають свої погляди на питання захисту прав, але це не стосується належності Криму Україні", - констатував Єльченко.

Що ж стосується ролі Росії в подіях на сході України, то ці країни уникають вживати слово "агресія", але майже всі вони прекрасно розуміють, про що йдеться. "Вони, може і не артикулюють цим у своїх виступах, не говорять прямо, займають більш нейтральну позицію, однак, на наш погляд, їхні симпатії все ж перебувають на боці України", - зауважив український постпред.

Водночас, він наголосив, що ті країни, які прямо підтримують позицію України в ООН, у тому числі в Раді Безпеки, "звичайно, становлять переважну більшість".

Нагадаємо, 2 лютого постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі в Раді Безпеки ООН назвала неприпустимими спроби Росії анексувати Крим та заявила про збереження санкцій, поки півострів не повернеться під контроль України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme