У Швеції здійснив перший політ літак на біопаливі

Авіакомпанія BRA випробувала літак ATR 72-600, заправлений сумішшю авіапалива і пального, зробленого з перероблених кулінарних жирів

Пасажирський турбогвинтовий літак здійснив переліт з Стокгольма в Умео, тобто на відстань приблизно в 600 кілометрів, повідомляє Depo.ua з посиланням на Defense Aerospace.

Літак ATR 72-600 оснащений двома двигунами потужністю до 2,05 тисяч кіловат. Він здатний вмістити 78 чоловік і виконувати польоти протяжністю 1,3 тисячі кілометрів, розвиваючи швидкість до 509 кілометрів на годину. У рамках випробувань літак був заправлений кухонними жирами на 45 відсотків.

"Сьогодні завдання полягає в тому, щоб отримати великий обсяг виробництва біопалива за доступними цінами, уникаючи при цьому негативного впливу на навколишнє середовище. Це дозволить досягти амбітної цілі щодо скорочення вдвічі викидів CO2 до 2025 року", - вважає головний виконавчий директор компанії ATR, Крістіан Шерер.

Всі випробування проводяться в рамках масштабної програми уряду Швеції щодо скорочення шкідливих викидів. Ця програма передбачає повну відмову від використання викопних видів палива. Терміни відмови поки точно не визначені.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme