Меджліс провів профілактичну бесіду з Савченко

Керівництво Меджлісу кримськотатарського народу провело профілактичну бесіду з народним депутатом Надією Савченко після її скандальної заяви про окупований Крим 

Про це повідомив лідер кримсько-татарського народу, народний депутат і уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв в інтерв'ю "Апострофу", передає Depo.ua.

За його словами, слова народного депутата Надії Савченко про те, щоб вирішувати питання Криму через 15-20 років, йдуть врозріз з національними інтересами.

"Мене обурило це вальяжне "відкласти на 15-20 років проблему Криму", як ніби мова йде не про батьківщину твого народу, не про частину твоєї країни, а про партію товару. Я розумію, потрібно продавати ці свої вагони, колеса, труби Росії, це важливо, але не плутай національний, державний інтерес зі своїми інтересами", - заявив Джемілєв.

За його словами, є також і обгрунтування того, що аналогічну думку висловлював і Віктор Пінчук.

"Існує ще теорія пояснення причини, чому Пінчук так вирішив. Що у Путіна зараз справи такі погані, що він всі свої приховані резерви вирішив кинути", - зазначив Джемілєв.

Також він розповів про те, що з Савченко щодо її заяви вже була проведена профілактична бесіда.

"Савченко я взагалі не хотів би коментувати. Чубаров з нею вже провів профілактичну бесіду. Своєрідна вона жінка. Савченко не тією справою займається, це не її сфера взагалі - політика", - підсумував Джемілєв.

Нагадаємо, що Савченко в інтерв'ю одному з телеканалів висловила думку, що владі можна було б мирно повернути Донбас лише шляхом тимчасової здачі Криму.

Після цього Комітет з нацбезпеки рекомендував виключити Савченко зі свого складу. Остаточне рішення має ухвалити Верховна Рада.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme