Турчинов: Остання доба на Донбасі була найгарячішою за весь рік

За останню добу на Донбасі зафіксували максимальну інтенсивність ведення вогню по позиціях сил АТО за останній рік

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

"За останню добу зафіксовано максимальну інтенсивність ведення вогню по українських позиціях за останній рік (з лютого 2016)", - констатував Турчинов.

За його даними, за останню добу по позиціях сил АТО було випущено понад 2 тисячі снарядів та мін, троє військових загинули, 16 - дістали поранень.

На території Авдіївки пошкоджено 76 житлових будинків (з них 69 - приватні та 7 - багатоквартирні). Окрім того, на території Мар'їнського району пошкоджено 11 житлових будинків та школу № 1 міста Мар'їнка.

"Українська розвідка зафіксувала збільшення кількості військової техніки (танків, САУ, реактивних систем залпового вогню), боєприпасів, зброї та російських військових, які потрапляють на окуповану територію Донбасу через неконтрольовані ділянки кордону", - зазначив Турчинов.

На його Турчинова, це свідчить про наміри військово-політичного керівництва Росії щодо подальшої ескалації бойових дій на сході України.

"Україна готова надати міжнародним спостерігачам та міжнародній спільноті всі необхідні докази агресивних дій та військових злочинів російських гібридних військ проти українців", - сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, протягом минулої доби бойовики 114 разів обстріляли позиції сил АТО. Найгарячіше біля Авдіївки Донецької області, де терористи застовували "Гради" і танки.

Станом на 6:00 ранку 3 лютого вже відбулося 7 порушень режиму тиші біля Авдіївки.

В Міноборорони України констатують, що вперше з 2014 року бойові дії ведуться по всій лінії фронту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme