UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Британія хоче притягнути росЗМІ до відповідальності за брехню про війну в Україні і Сирії

Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон заявив, що інформаційний ресурси RT і Sputnik необхідно притягнути до відповідальності за їх діяльність

Текст його промови опублікований на сайті британського уряду, передає Depo.ua.

"Частиною нашої відповіді (на дії Росії) з боку НАТО і Заходу повинні стати більш активні дії, спрямовані на боротьбу з удаваною реальністю, створюваної за допомогою дезінформації у радянському стилі", - сказав він.

За словами міністра, такі інформаційні ресурси як RT і Sputnik відображають реальність необ'єктивно, а також часто істотно вводять в оману свою аудиторію.

"Брехня може перетнути півсвіту, поки правда одягає чоботи. Ми повинні закликати до відповіді інформаційні ресурси, подібні RT і Sputnik. У 2015 році Ofcom постановив, що зміст ефірів RT "або істотно вводив в оману, або не був належним чином об'єктивним" у питаннях Сирії і України. За межею іронії те, що одна з цих програм називалася Truthseeker ("Правдошукач")", - зазначив Феллон.

У грудні повідомлялося, що екс-посол США в Росії Майкл Макфол задумався про можливість прирівняти російський телеканал RT і агентство Sputnik до "іноземних агентів".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme