Ідея позачергових виборів - елемент дестабілізації України, - Парубій

Ідею позачергових парламентських виборів в Україні використовують як елемент дестабілізації та зміни системи влади на лояльнішу до президента Росії Володимира Путіна

Про це голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив в інтерв'ю виданню , передаєDepo.ua з посиланням на Тиждень.

"І прикладів тут багато. Як-от Молдова. Там була подібна ситуація, коли багато років точилася боротьба між проросійськими і проєвропейськими силами. Нарешті останні взяли хоч невелику, але більшість, і тут-таки почалися скандали, мітинги, прозвучала вимога стосовно дострокових виборів. Причому двоє із трьох лідерів молдовської опозиції не приховуючи їхали в Кремль і звітували там. Унаслідок дочасних перегонів — криза, зупинка траншу МВФ, а відтак президентські вибори, в яких переміг кандидат, що не приховує симпатій до РФ", - зазначив спікер ВР.

За його словами, Путіну не потрібен шматочок Донецької чи Луганської області, який є сьогодні; плани Росії, як і 100 років тому, - контроль над усією Україною.

"Він уже бачить, що зброєю цього добитися важче, ніж століття тому, і запускає інші механізми дестабілізації та зміни системи влади в Україні на лояльнішу до нього. Щоб у результаті перевиборів утворилася така умовна "коаліція національної єдності", - додав Парубій.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme