У МЗС сподіваються засадити Росію за стіл переговорів з допомогою Німеччини і Франції

Україна вже отримує підтримку міжнародних партнерів у прагненні змусити Росію виконувати Мінські домовленості 

 

Про це в ефірі телеканалу "112-Україна" повідомила речник МЗС України Мар'яна Беца, передає Depo.ua.

"Ми зробили офіційну заяву, наш постійний представник України при ООН звернувся до генсека з листом та інших країн Радбезу… Сьогодні на вимогу делегації України відбудеться спецзасідання Ради ОБСЄ у Відні, як СММ може вплинути. Ми будемо робити все, щоб місія мала доступ до Авдіївки. Для нас важливі три моменти: донести до міжнародної спільноти останнью інформацію про Авдіївку, привернути увагу до порушення Росією Мінських домовленостей і скоєння воєнних злочинів на території України, закликати партнерів посилити тиск на Росію з метою припинити протиправні дії", - зазначила вона.

Беца запевняє, що вчора Україна отримала підтримку з боку Німеччини і Франції.

"Сподіваємося, що консолідованим тиском ми зможемо припинити дії Росії і сприяти деескалації ситуації на Донбасі", - уточнила вона.

У МЗС вважають, що додаткова інформація міжнародним партнерам сприятиме тому, щоб примусити Росію сісти за стіл переговорів і виконувати Мінські домовленості. Однак інформації про час наступного засідання Тристоронньої контактної групи немає.

Нагадаємо, що Авдіївка через обстріли терористів залишилася без електроенергії і тепла. В місті оголошено надзвичайний стан. Зранку 31 січня бойовики знову пішли в наступ, попри гарантії російської сторони щодо припинення вогню з 10:00 до 17:00. З міста почалася евакуація місцевих мешканців. А в Кремлі вже заявили про окупацію Авдіївки бойовиками.

Президент доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через ситуацію в Авдіївці. Через події в Авдіївці Порошенко достроково завершив свій візит в Німеччину, терміново повернувшись до України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme