UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Суд не схотів арештувати німецьких коней Онищенка

Солом'янський райсуд Києва відмовив Національному антикорупційному бюро у накладенні арешту на центр кінного спорту Gut Einhaus у Німеччині, що опосередковано належить депутату Верховної Ради Олександру Онищенку

Про це йдеться в ухвалі суду від 26 січня, оприлюдненій у Єдиному державному реєстрі судових рішень, передає Depo.ua з посиланням на "Економічну правду".

За даними детективів НАБУ, Онищенко купив центр кінного спорту в жовтні 2013 року через посередника-компанію Gut Einhaus Liegenschafts Gmb (Німеччина). Сума купівлі становила 19,08 млн євро. А оплата купівлі цього центру здійснювалася декількома траншами в період із березня 2014 року по травень 2016 року. НАБУ просило суд арештувати це майно на підставі того, що воно було нібито куплене за рахунок коштів, одержаних Онищенком незаконним шляхом, пишуть "Українські новини".

Однак суд не знайшов доказів, що зазначений об'єкт було куплено за гроші, одержані від незаконної діяльності.

Нагадаємо, що 5 липня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Однак той встиг виїхати за кордон і осів у Лондоні.

За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

До 20 червня суд арештував на 60 днів всіх 10 фігурантів "газової справи", в якій проходить і нардеп Онищенко. Сам нардеп отримав посвідку проживання у Лондоні, де готовий до суду з українськими правоохоронцями.

У жовтні НАБУ встановило наявність в Онищенка паспорта громадянина Греції, а 1 грудня в СБУ звинуватила його у співпраці з російськими спецслужбами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme